/main_page.html/hier_vindt_u_informatie_over_de_organisatie_en_de_.html/agenda.html/activiteiten.html/nieuwsberichten.html/contact.html/links.html/foto-galerij.html

Terug

Het Alphen CC heeft een oplage van 35.000 kranten en wordt verspreid in de ruime omgeving van Alphen aan den Rijn. Hieronder staat de tekst van het interview. Als u het artikel in PDF-formaat wilt ontvangen dan kunt u ons een mail sturen. Wij sturen het u zo spoedig mogelijk toe.

 

Engelen bestaan wel

De omslag in het leven van Karin Aartman

Door: jacob van der meulen

 

Het begon met een omhelzing. Op een moment van het diepst mogelijke verdriet. Sindsdien is Karin Aartman zich ervan bewust dat engelen bestaan. En dat geeft een goed gevoel. 

Karin: ,,Van jongsaf aan ben ik me ervan bewust dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben gereformeerd opgevoed en gedoopt. Ik wist dat er een god bestond, maar had moeite met de god zoals die aan mij werd verkocht. En dan ga je op zoek naar een eigen godsbeeld. Op zijn 22ste kreeg mijn partner kanker. Ik bad om genezing. Maar december 1989 overleed hij. Enkele uren na zijn dood stond ik onder de douche. Wilde het diepe verdriet door het putje laten wegstromen. Op dat moment voelde ik een aanraking. Een omhelzing. Ik schrok er van, maar het had ook iets verwarmends. Het verdriet werd niet minder, maar zachter. Vanaf dat moment heb ik die warme omhelzing vaker ervaren. Zo levensecht.  

 

Contact

Het bleek een sleutelmoment in Karins leven. ,,Het werd me duidelijk dat er met overleden dierbaren een verbinding via liefde blijft bestaan. Dat liefde voorbij de grenzen van de dood gaat. Vaak op momenten dat ik een belangrijk besluit moet nemen of emotioneel zwaar belast ben, voel ik dat ik er niet alleen voor sta. Ik ben er van overtuigd dat er gidsen en engelen zijn die mensen op hun levenspad ondersteunen en dat we het niet helemaal alleen hoeven te doen. Want mensen zijn onderweg en de reis begint in de hemel, de wereld van licht, vertelt Karin. ,,Daar krijg je een opdracht mee. Ik zie het leven hier op aarde als de leerschool, hier op aarde mogen we leren wat echte liefde is. En er is de belofte van je beschermengel dat hij je zal begeleiden op die, soms moeilijke reis. Bij de terugkeer naar de aarde ga je door sluiers van vergetelheid heen. Je vergeet uit welke wereld je afkomstig bent en van de afspraak met je engel. Dat wil niet zeggen dat als je iets niet kunt zien dat het er niet is. In de ogen van pasgeborenen kun je iets terug zien uit die goddelijke wereld. Sommige kinderen, vaak jonger dan zeven jaar, herinneren zich dat ze uit die lichtwereld komen. Soms vertellen ze zelfs over fantasievriendjes die niemand anders kan zien. Als kinderen ouder worden hechten ze zich meer en meer aan de aarde en verdwijnen de meeste herinneringen. Ook de herinnering aan de belofte van onze beschermengel om ons altijd bij te staan.”  

 

Licht

Haar ontdekking van de engel hield Karin lang voor anderen verborgen. ,,Het was een omslag in mijn leven. Door het diepste donker werd het licht geboren. Er is leven na de dood. Maar hoe breng je dat onder woorden. Gelijkgestemden waren er op dat moment nauwelijks in mijn leven. Ik ging naar een boekhandel om te lezen over mijn ervaring. Ik heb nog geluk gehad, vroeger vond je slechts weinig boeken over dit onderwerp. Tegenwoordig is er veel meer ruimte voor spiritualiteit en staat de boekhandel en bibliotheek vol met boeken over dit thema.”

 

Toch denken de meeste mensen nog steeds dat ze hier op aarde rondlopen om geld te verdienen, een gezin te stichten en in Frankrijk op vakantie te gaan. Niet om de levensopdracht uit te voeren. 

 

Karin: ,,Dat klopt. Het heeft alles met bewustzijn te maken. Ben je je bewust van waaruit je de keuzes in het leven maakt. Doe je dat uit angst of liefde? Durf je je vanuit je gevoel te laten leiden en daarnaar te handelen? Echt vanuit jezelf? Ik denk dat je dan in contact staat met je eigen goddelijke kern. Als je durft te staan voor wat jij voelt, voor wie jij werkelijk bent dan ben je je levensopdracht op het spoor. Ik geloof dat ik door het overlijden van mijn partner een moeilijke les mocht leren. Ik denk dat ik daardoor een deel van mijn opdracht heb mogen ontdekken; te vertellen dat er meer tussen hemel en aarde is. Ik begrijp uit eigen ervaring het verdriet waar je doorheen gaat als je een dierbare verliest. Ik weet hoe belangrijk het is te voelen dat je nog in liefde met elkaar verbonden bent. Te weten dat we het op aarde allemaal niet alleen hoeven te doen en zoveel steun krijgen vanuit de geestelijke wereld. Er zijn zoveel zoekenden. Ik wil mensen helpen met groeien, helpen met zichzelf vinden. Ook op mijn werk praat ik openlijk over mijn spiritualiteit. Ik stop het niet weg. Ik kan het zelfs niet meer. Op mijn werk geef ik meditatie’s waar toch tien procent van mijn collega’s op afkomt. Soms doe ik een meditatie op verzoek zoals een dolfijnenmeditatie bijvoorbeeld. Ik sluit niet uit dat we ook nog iets met engelen doen. Dan denk ik: Jippie, ik doe het toch maar mooi. Ik durf te staan voor wat ik voel en waar ik in geloof.”

 

ls de dood niet het einde is, wat gebeurt er dan erna? 

 

,,Als we sterven trekken we eerst ons lichaam als een jas uit. Dan laten we het astrale en het etherische lichaam achter. Je gaat weer op weg, terug naar het licht. Samen met je engel kijk je op enig moment de film van je leven terug. De mooie en minder mooie momenten. Ben je in het achterliggende leven aan je levensopdracht toegekomen? Is er iets dat je liever anders had willen doen? Mogelijk wordt dan ook duidelijk wat je in een volgend leven wilt leren. Ik geloof niet in een oordeel of dat je wordt gestraft. Het is een liefdevol proces.

 

Platform

Indachtig haar opdracht richtte Karin samen met Ronald de Graaf vorig jaar Stichting De Witte Roos op, dat een platform biedt voor spiritualiteit en bewustwording. Een eerste lezing over omgaan met gestorvenen van voormalig radiopastor en auteur Hans Stolp trok direct al 250 mensen naar het Evertshuis in Bodegraven. Karin: ,,En bij een tweede lezing dit jaar moesten we met 350 bezoekers uitwijken naar een grotere locatie. We hebben een warm welkom gevonden in de kerk van de Willibrordus Parochie.”

 

Autoritair

Karin: ,, Veel mensen denken dat spiritualiteitbeleving betekent dat je los bent van God. Voor mij geldt het tegendeel. Mijn verbinding met God is heel sterk. Ik zoek deze alleen in mezelf. De geschiedenis vanuit de traditionele kerk is er één van autoritair gezag. Er werden veel regels aan de mensen opgelegd over hoe te leven en te handelen. Die tijd is nu aan het veranderen.  Wij proberen mensen te prikkelen die autoriteit in zichzelf te zoeken. En gelukkig mogen we dit samen doen met al die engelen die ons onderweg ondersteunen. Ik kan misschien de plank mis slaan, maar ik voel me bij hun gedragen en geliefd.”

 

(In het kader)

Stichting De Witte Roos wil aarde helpen helen 

Karin Aartman werd 42 jaar geleden (weer) geboren in Wilnis. Ze woont sinds vier jaar in Bodegraven met haar man Rob en drie kinderen (inmiddels 9, 12 en 13 jaar). Karin is fulltime werkzaam als ambtenaar. Ze richtte eind vorig jaar Stichting De Witte Roos op, die bewustwording van mensen wil ondersteunen met lezingen, workshops en thema-avonden. Ze werkt bij De Witte Roos samen met Ronald de Graaf uit Gouda. Ronald werkt sinds 1997 met engelen. In 2006 richtte hij de Earth Circle of Angels op, om tegemoet te komen aan het verzoek de aarde te helpen helen. De Witte Roos houdt zaterdag 20 september in Bodegraven een Spirituele/alternatieve snuffelbeurs. Van 10 tot 16 uur kunnen geïnteresseerden in het Evertshuis kennismaken met verschillende vormen van spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen. Meer informatie over de beurs en de activiteiten van De Witte Roos op: www.dewitteroos.info